LASIS AR TERIJAKI MĒRCI UN RĪSU NŪDELĒM
lasis ar terijaki mērci un rīsu nūdelēm
Sastāvdaļas

Zivij

Nūdelēm

  • 100 g rīsu nūdeļu
  • 3-4 zaļie lociņi
  • Svaigs koriandrs

LASIS AR TERIJAKI MĒRCI UN RĪSU NŪDELĒM

Kalorijas: 435 kcal

Viducī viegli sārts, kraukšķīgs lasis ar rīsu nūdelēm un saldeno terijaki mērci ir patiesi debešķīgs salikums.

Pagatavošana

  1. Iztīriet abas zivs filejas un rūpīgi nosusiniet ar papīra dvieli.
  2. Pārlejiet rīsu nūdeles ar lielu daudzumu vāroša, sālīta ūdens. Apsedziet ar vāku un atstājiet uzbriest uz 10-14 minūtēm.
  3. Lielā teflona pannā uzkarsējiet Floriol rapšu eļļu ar baziliku un citronu. Kad tā ir pietiekami karsta, lieciet pannā laša filejas ar ādu uz leju. Cepiet katru pusi 4-5 minūtes karstumā, kas nedaudz augstāks par vidējo, līdz izveidosies brūngana garoziņa. Nepārcepiet – zivs nedrīkst būt pārāk sausa. Kad lasis izcepies, uzlieciet to uz šķīvja un ar otiņu vai karoti vienmērīgi pārsmērējiet ar terijaki mērci (varat izmantot veikalā pirkto, taču to var arī pagatavot mājās – skatiet padomus). Pēc tam apkaisiet ar sezama sēklām.
  4. Pasniedziet zivi karstu kopā ar uzbriedinātām rīsu nūdelēm, sakapātiem lociņiem un svaigu koriandru. Apslakiet ar puscitrona sulu. 

Alergēni

  • zivs
  • soja
  • sezama sēklas

Padomi

  • Pirms gatavošanas zivi ieteicams nedaudz apsālīt.
  • Vieglākais veids, kā pagatavot terijaki mērci mājas apstākļos: karsējiet divas daļas sojas mērces, vienu daļu cukura un karoti vīna etiķa, līdz šķidrums sabiezē.