Ķirbju-ābolu mafini ar kanēli un riekstiem
Sastāvdaļas
12 gab.
- 200 g ķirbju biezeņa (cepta ķirbja masa, sablendēta)
- 100 g rīvēta ābola
- 2 olas
- 100 ml Floriol rapšu eļļas
- 120 g cukura (der arī brūnais cukurs)
- 200 g miltu
- 1 tējk. cepamā pulvera
- ½ tējk. Sodas
- 1 tējk. Kanēļa
- Šķipsna sāls
- Sauja sasmalcinātu valriekstu vai pekanriekstu
Ķirbju-ābolu mafini ar kanēli un riekstiem
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C.
- Lielā bļodā sajauc olas, cukuru un Floriol rapšu eļļu, pievieno ķirbju biezeni un rīvēto ābolu.
- Atsevišķā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, sodu, kanēli un sāli.
- Savieno sausās sastāvdaļas ar mitrajām, uzmanīgi iecilā riekstus.
- Lej mīklu mafina formās (aizpildi ~2/3) un cep 20–25 minūtes.
















