Ķirbju-ābolu mafini ar kanēli un riekstiem
Sastāvdaļas

12 gab.

  • 200 g ķirbju biezeņa (cepta ķirbja masa, sablendēta)
  • 100 g rīvēta ābola
  • 2 olas
  • 100 ml Floriol rapšu eļļas
  • 120 g cukura (der arī brūnais cukurs)
  • 200 g miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • ½ tējk. Sodas
  • 1 tējk. Kanēļa
  • Šķipsna sāls
  • Sauja sasmalcinātu valriekstu vai pekanriekstu

Ķirbju-ābolu mafini ar kanēli un riekstiem

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C.
  2. Lielā bļodā sajauc olas, cukuru un Floriol rapšu eļļu, pievieno ķirbju biezeni un rīvēto ābolu.
  3. Atsevišķā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, sodu, kanēli un sāli.
  4. Savieno sausās sastāvdaļas ar mitrajām, uzmanīgi iecilā riekstus.
  5. Lej mīklu mafina formās (aizpildi ~2/3) un cep 20–25 minūtes.