Latgales salāti
Sastāvdaļas
  • 1 kg gurķi
  • 200 g sīpoli
  • 50 g dilles
  • 1 ēd. k. sāls
  • 1 ēd. k. cukurs
  • 3 ēd. k. galda etiķis (9%)
  • 5 ēd. k. Floriol rapšu eļļa

Latgales salāti

  1. Nomizo gurķus un sagriež šķēlītēs. Tad notīra un sagriež pus vai ceturtdaļripiņās sīpolus. Sakapā dilles un visu kopā kārtīgi samaisa.
  2. Pēc tam pievieno ēdamkaroti cukuru, ēdamkaroti sāli, galda etiķi un Floriol rapšu eļļu. Visu kārtīgi samaisa un atstāj uz 3-4 stundām marinēties. Pēc garšas jābūt stiprākam, nekā gribētos.
  3. Ja vēlas, var ēst jau, tiklīdz iemarinējies, bet var arī uzglabāt ziemai.
  4. Lai uzglabātu ziemai, iemarinētos salātus pilda iepriekš izkarsētās burkās. Stingri piespiež un pa virsu uzlej atlikušo marinādi.
  5. Uzkarsē katlā ūdeni līdz 80-90 grādiem, liek burkas ar viegli pieskrūvētiem vāciņiem un pasterizē 15-20 minūtes. Pēc tam vāciņus kārtīgi aizgriež un liek dzesēties. Salāti jāuzglabā ledusskapī.

 

Izbaudi Latgales garšu arī rudenī vai ziemā!