Latgales salāti
Sastāvdaļas
- 1 kg gurķi
- 200 g sīpoli
- 50 g dilles
- 1 ēd. k. sāls
- 1 ēd. k. cukurs
- 3 ēd. k. galda etiķis (9%)
- 5 ēd. k. Floriol rapšu eļļa
Latgales salāti
- Nomizo gurķus un sagriež šķēlītēs. Tad notīra un sagriež pus vai ceturtdaļripiņās sīpolus. Sakapā dilles un visu kopā kārtīgi samaisa.
- Pēc tam pievieno ēdamkaroti cukuru, ēdamkaroti sāli, galda etiķi un Floriol rapšu eļļu. Visu kārtīgi samaisa un atstāj uz 3-4 stundām marinēties. Pēc garšas jābūt stiprākam, nekā gribētos.
- Ja vēlas, var ēst jau, tiklīdz iemarinējies, bet var arī uzglabāt ziemai.
- Lai uzglabātu ziemai, iemarinētos salātus pilda iepriekš izkarsētās burkās. Stingri piespiež un pa virsu uzlej atlikušo marinādi.
- Uzkarsē katlā ūdeni līdz 80-90 grādiem, liek burkas ar viegli pieskrūvētiem vāciņiem un pasterizē 15-20 minūtes. Pēc tam vāciņus kārtīgi aizgriež un liek dzesēties. Salāti jāuzglabā ledusskapī.
Izbaudi Latgales garšu arī rudenī vai ziemā!