CUKĪNI LAZANJA
cukīni lazanja
Sastāvdaļas

Cukīni kārtojums bez makaronu plāksnēm – viegls rudens ēdiens, kas ievilina virtuvē atvasaras pēdējos saules starus.

Bešamela mērcei:

  • Karote margarīna
  • 2 ēd. k. miltu
  • Šķipsna muskatrieksta
  • 400 ml piena

CUKĪNI LAZANJA

Kalorijas: 434 kcal

Pagatavošana

  1. Vispirms sakarsējiet cepeškrāsni līdz 170 °C. Sagrieziet cukīni plānās šķēlēs ar dārzeņu mizojamo nazīti.
  2. Pagatavojiet mērci: sakapājiet sīpolus un ķiplokus, sakarsējiet pannā eļļu un izsautējiet tos. Kad sīpoli un ķiploki kļuvuši caurspīdīgi, pievienojiet malto liellopa gaļu, izmaisiet un apcepiet. Pievienojiet konservētos tomātus, pieberiet sāli un piparus, pievienojiet sakapātu baziliku un sautējiet līdz gatavībai.
  3. Pa to laiku pagatavojiet bešamela mērci. Katlā ar augstām malām sakarsējiet margarīnu, ieberiet miltus un maisiet, līdz tie kļuvuši dzeltenīgi. Nedaudz sasildiet pienu, pielejiet to miltu un margarīna masai un maisiet līdz viendabīgai konsistencei bez kunkuļiem. Pieberiet muskatriekstu, sāli un piparus.
  4. Kad visas sastāvdaļas sagatavotas, pienācis laiks izkārtot tās cepamtraukā. Ielejiet cepamtraukā nedaudz maltās gaļas mērces un ieklājiet cukīni šķēles. Ielejiet maltās gaļas mērci, izkārtojiet mocarellas šķēles un pārlejiet ar bešamela mērci. Turpiniet veidot lazanjas kārtas šādā veidā, pabeidzot ar mocarellas un bešamela mērces kārtu.
  5. Cepiet līdz gatavībai iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī. Pārkaisiet ar zaļumiem un pasniedziet.

Padomi

  • Cukīni var aizstāt ar jebkuru ķirbjveidīgo dārzeni.
  • Īsi pirms pasniegšanas pārberiet nedaudz Parmas siera – garša būs vēl izteiktāka.
  • Veģetārieši šajā receptē var aizstāt gaļu ar sēnēm.

Alergēni

  • laktoze