Šokolādes cepumi
Sastāvdaļas
  • 1 ola
  • 60-70 g izsijātu miltu
  • 30 g kakao
  • 100 g cukura
  • 30 ml Floriol saulespuķu eļļas
  • šķipsniņa sāls
  • 1/ tējkarote cepampulvera
  • 5-7 g vaniļas cukura
  • 2-3 ēdamkarotes pūdercukura

Šokolādes cepumi

  1. Nelielā bļodā ber cukuru, kakao, sāli un vaniļas cukuru, apmaisa.
  2. Pievieno Floriol saulespuķu eļļu, piesit olu un ar karoti visu kārtīgi samaisa.
  3. Piesijā miltus un cepampulveri, vēlreiz visu kārtīgi samaisa.
  4. Bļodu pārsedz ar pārtikas plēvi un apmēram uz 4 stundām liek ledusskapī.
  5. Kad mīkla atdzesēta, ņem no tās pa tējkarotei masas, to kārtīgi apviļā šķīvītī ar pūdercukuru. No apviļātajām bumbiņām ar pirkstiem izveido sirsniņas un izvieto ar cepampapīru izklātā cepampannā ne pārāk cieši vienu otrai, jo cepšanās laikā tās nedaudz pieaugs apjomā.
  6. Cep 190 grādos 10 minūtes. Tikko cepti cepumi vēl ir mīksti, var šķist, ka jācep vēl, bet tie ir gatavi. Kad atdziest, tad ārpuse paliek cietāka, bet vidus mīksts.