Vasarīgi augļu salāti
Sastāvdaļas

Sastāvdaļas (4 porcijām):

  • 1 gatavs mango
  • 1 zaļš ābols
  • 1 bumbieris
  • 1 persiks vai nektarīns
  • 1 banāns
  • 100 g vīnogu (bez sēklām, pārgrieztas uz pusēm)
  • Svaigas piparmētru lapiņas (pēc izvēles)

Mērcei:

  • 2 ēdamkarotes Floriol saulespuķu eļļas
  • 1 ēdamkarote citrona vai laima sulas
  • 1 tējkarote šķidra medus (vai agaves sīrupa, ja vēlaties vegānisku versiju)
  • Šķipsniņa sāls
  • Nedaudz svaigi malti melnie pipari (pēc vēlmes – garšas kontrastam)
  • Mērces sastāvdaļas vari pielāgot pēc savas gaumes – izmēģini arī apelsīnu sulu vai rīvētu ingveru pikantumam

Vasarīgi augļu salāti

  1. Nomazgā un sagriez augļus vienādos gabaliņos (aptuveni kumosa lieluma). Banānu pievieno pašās beigās, lai tas neapbrūnētu.
  2. Sajauc mērci: mazā bļodiņā samaisa saulespuķu eļļu, citronu sulu, medu, sāli un piparus.
  3. Pārlej mērci pār augļiem un uzmanīgi samaisa, lai augļi pārklājas, bet nesaspiežas.
  4. Pievieno piparmētru lapiņas dekoram un papildu svaigumam.
  5. Pasniedz uzreiz vai atdzesē ledusskapī ~15 minūtes, lai garšas labāk savelkas.