Vasarīgi augļu salāti
Sastāvdaļas
Sastāvdaļas (4 porcijām):
- 1 gatavs mango
- 1 zaļš ābols
- 1 bumbieris
- 1 persiks vai nektarīns
- 1 banāns
- 100 g vīnogu (bez sēklām, pārgrieztas uz pusēm)
- Svaigas piparmētru lapiņas (pēc izvēles)
Mērcei:
- 2 ēdamkarotes Floriol saulespuķu eļļas
- 1 ēdamkarote citrona vai laima sulas
- 1 tējkarote šķidra medus (vai agaves sīrupa, ja vēlaties vegānisku versiju)
- Šķipsniņa sāls
- Nedaudz svaigi malti melnie pipari (pēc vēlmes – garšas kontrastam)
- Mērces sastāvdaļas vari pielāgot pēc savas gaumes – izmēģini arī apelsīnu sulu vai rīvētu ingveru pikantumam
Vasarīgi augļu salāti
- Nomazgā un sagriez augļus vienādos gabaliņos (aptuveni kumosa lieluma). Banānu pievieno pašās beigās, lai tas neapbrūnētu.
- Sajauc mērci: mazā bļodiņā samaisa saulespuķu eļļu, citronu sulu, medu, sāli un piparus.
- Pārlej mērci pār augļiem un uzmanīgi samaisa, lai augļi pārklājas, bet nesaspiežas.
- Pievieno piparmētru lapiņas dekoram un papildu svaigumam.
- Pasniedz uzreiz vai atdzesē ledusskapī ~15 minūtes, lai garšas labāk savelkas.