Ar āboliem pildīts vistas cepetis
Sastāvdaļas
  • 1 vesela vista
  • 3 āboli
  • 3 daiviņas ķiploka
  • 3 zariņi rozmarīna
  • 1-2 ēd. k. medus
  • 2 ēd. k. Floriol saulespuķu eļļas
  • 2 tējk. čili pulvera
  • sāls, pipari pēc garšas

 

Piedevas:

  • 3 burkāni
  • 2 pastinaki
  • 2 kāļi
  • 1 rācenis
  • 2-3 ēd. k. Floriol saulespuķu eļļas
  • 1 zariņš rozmarīna
  • 3 burkāni
  • sāls, pipari pēc garšas

Ar āboliem pildīts vistas cepetis

  1. Nomizo ābolus, attīra no sēkliņām, sagriež gabalos un sajauc ar rozīnēm un medu. Pievieno 1 tējkaroti čili, 1 zariņu rozmarīna un 1 daiviņu sasmalcināta ķiploka.
  2. Pārējo rozmarīnu un ķiploku sasmalcina, sajauc ar čili un Floriol saulespuķu eļļu. Apsmērē vistu gan no iekšpuses, gan ārpuses.
  3. Vistu pilda ar āboliem un aizsien ar diegu, lai pildījums neizbirst.
  4. Sakarsē cepeškrāsni līdz 170°C, pildīto vistu noslēgtā traukā vai nosegtu ar foliju cep aptuveni 1 h .
  5. Dārzeņus notīra un sagriež vienāda lieluma gabalos, sajauc ar sasmalcinātu rozmarīnu, sāli, pipariem un Floriol saulespuķu eļļu.
  6. Ķiplokam noņem tikai ārējo mizu un veselu liek pie dārzeņiem – tā tas saglabās visas garšas.
  7. Kad cepetis stundu cepies, traukā pie cepeša liek dārzeņus. Turpina cept noslēgtā traukā 0,5 - 1 h.

Lai labi garšo!