Krēmīgais ķirbja risoto
Sastāvdaļas
  • 2 ēd.k. Floriol rapšu eļļa
  • 1/4 tējk. svaigi maltu muskatriekstu
  • 2 tējk. smalki sakapātas svaigas salvijas un lapiņas pasniegšanai
  • 1/2 dzeltenais sīpols, smalki sakapāts
  • 1/4 tējk. sāls
  • 225 g arborio rīsu
  • 240 ml sausa baltvīna
  • 1 l zema sāls satura dārzeņu buljona, uzsildīta
  • 120 ml rīvēta Pecorino Romano siera (apmēram 30 g)
  • 120 ml ķirbju biezeņa
  • 2 ēd.k. nesālīta sviesta
  • Plānās šķēlēs griezts ricotta salata siers pasniegšanai

Krēmīgais ķirbja risoto

  1. Lielā, dziļā pannā uz vidējas uguns sakarsē Floriol rapšu eļļu. Pievieno muskatriekstu un 1 tējkaroti salvijas, maisot karsē apmēram 30 sekundes līdz sāk izdalīties aromāts. Pievieno sīpolu un sāli. Cep, bieži maisot, līdz sīpols ir mīksts un caurspīdīgs, apmēram 6 līdz 8 minūtes.
  2. Pievieno rīsus un maisa apmēram 1 minūti, līdz tie sāk nedaudz apbrūnināties. Pievieno vīnu un gatavo, ik pa laikam maisot līdz šķidrums gandrīz pilnībā iztvaiko, 2 līdz 3 minūtes.
  3. Samazina uguni uz vidēji zemu. Pievieno apmēram 180 ml (3/4 glāzes) buljona rīsiem un gatavo, ik pa laikam maisot, ļaujot rīsiem viegli vārīties. Kad rīsi gandrīz uzsūkuši buljonu, atkārto procesu ar atlikušo buljonu līdz rīsi ir mīksti un risoto ir krēmīgs un sulīgs, apmēram 25 līdz 30 minūtes.
  4. Pievieno Pecorino Romano sieru, ķirbju biezeni, sviestu un 1 tējkaroti salvijas. Gatavo, maisot līdz viss ir karsts un labi sajaucies, apmēram 5 minūtes.
  5. Sadala risoto pa porcijām. Dekorē ar ricotta salata siera šķēlītēm un salvijas lapiņām.