Kartupeļu pankūkas
Sastāvdaļas
- 10 gab. vidēji lieli kartupeļi
- 1 sīpols
- 1 ola
- Floriol saulespuķu eļļa cepšanai
Kartupeļu pankūkas
- Nomazgā un nomizo kartupeļus.
- Notīra un sasmalcina sīpolu.
- Kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves. Tas ļauj sasniegt kraukšķīgo malu efektu, kas atgādina frī kartupeļus.
- Nospiež kartupeļu sulu.
- Lai kartupeļi nekļūtu pelēki, tikko sarīvētos kartupeļos iemaisa sasmalcināto sīpolu. Tas neļaus kartupeļu masai kļūt tumšai un pēc cepšanas piešķirs patīkamas garšas nianses.
- Kartupeļu sīpolu masā iemaisa olu.
- Cep pankūkas uzkarsētā Floriol saulespuķu eļļā, līdz no abām pusēm tās ir zeltainas.
Lai izdevusies kartupeļu ballīte!