Cepti ķiploki
Sastāvdaļas

Cepti ķiploki

  1. Ķiplokiem nomizo plāno, sažuvušo miziņu, atstājot tikai čauliņas ap daiviņām. Nogriež apmēram 1/4 no galviņu augšas. Griezuma vietas pārlej ar Floriol saulespuķu eļļu un pārkaisa ar pipariem.
  2. Katru galviņu atsevišķi ar griezumu uz augšu ietin folijā un liek cepampannā.
  3. Pannu liek krāsnī, 190 grādu temperatūrā cep 30–40 minūtes, līdz ķiploki ir mīksti.
  4. Izceptiem noņem foliju, saspiežot galviņu, vai, atlaužot daiviņas no tās, izspiež mīksto, krēmīgo ķiploku masu, kas labi garšo uz maizes grauzdiņiem, var pievienot zupām, biezeņiem, to var iemaisīt vārītā pastā, iejaukt ceptos kartupeļos.
  5. Laba piedeva ir mērce, kas pagatavota, sajaucot krējumu ar sasmalcinātu svaigu gurķi, sāli, pipariem. Ar koka irbulīšiem no ķiploku čauliņām izķeksē mīkstās daiviņas, pamērcē tās pagatavotajā mērcē un bauda, piekožot svaigu bageti vai čabatu.

Baudiet ķiplokus gan ceptus, gan neceptus un esiet veseli!