Sparģeļu biezzupa
Sastāvdaļas
  • 350 g sparģeļu ar nogrieztiem kātu galiem (ja nepieciešams) un pumpuriem
  • 25 g sviesta
  • Floriol rapšu eļļa
  • 3 šalotes sīpoli
  • 2 ķiploku galviņas
  • Svaigi spināti
  • 700 ml dārzeņu buljona
  • Kraukšķīga maizīte pasniegšanai

Sparģeļu biezzupa

  1. Dziļā pannā izkausētā sviesta un Floriol rapšu eļļas maisījumā apcep sparģeļu pumpurus, līdz tie kļūst mīksti. Apceptus izņem no pannas.
  2. Tajā pašā pannā liek sparģeļu kātus, pievieno šķēlītēs sagrieztus šalotes sīpolus, un daiviņās sadalītus ķiplokus. Cep 5–10 minūtes, līdz tie mīksti, bet nav pārāk apbrūninājušies.
  3. Pievieno spinātus, visu pārlej ar buljonu un turpina gatavot.
  4. Kad maisījums sāk vārīties, noņem no plīts un sablendē.
  5. Pieber garšvielas pēc garšas. Ja šķiet, ka masa ir pārāk bieza, pielej karstu ūdeni.
  6. Pasniedz, pārberot ar apceptajiem sparģeļu pumpuriem un kraukšķīgu maizīti.

 

Lai garšo kā Vācijā!