Vasaras salāti ar vinegreta mērci
Sastāvdaļas

SASTĀVDAĻAS SALĀTIEM

  • sauja svaigo pupiņu bez pākstīm
  • 1 buntīte redīsu
  • burkāni
  • neliela sauja svaigo zirņu bez pākstīm
  • neliela buntīte piparmētru
  • neliela buntīte maurloku
  • neliela buntīte pētersīļu
  • 1 galviņa kraukšķīgu salātu pēc izvēles

SASTĀVDAĻAS VINEGRETA MĒRCEI

  • 2 ēdamk. baltvīna etiķis
  • 2 tējk. sinepes
  • 1 tējkarote pūdercukura
  • šķipsniņa jūras sāls
  • 4 ēd.k. Floriol saulespuķu eļļa
  • sāls un svaigi malti melnie pipari

Vasaras salāti ar vinegreta mērci

  1. Vāra pupiņas sālītā, verdošā ūdenī 2–3 minūtes vai līdz tās ir mīkstas. Labi notecina, pēc tam atdzesē aukstā ūdenī.
  2. Vāra burkānus verdošā ūdenī 3-4 minūtes vai līdz tie ir mīksti. Labi nokāš, pēc tam atdzesē aukstā ūdenī.
  3. Vārītās pupiņas un burkānus, redīsus, zirnīšus, piparmētru lapas, maurlokus, sasmalcinātus pētersīļus un salātu lapas ievieto bļodā un labi samaisa. Noliek malā.
  4. Vinegreta mērces pagatavošanai bļodiņā saputo baltvīna etiķi, sinepes, cukuru un sāli līdz viendabīgai un labi sajauktai masai. Pakāpeniski pievieno un saputo saulespuķu eļļu līdz maisījums sabiezē un kļūst spīdīgs. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus.
  5. Pasniedzot vasaras salātus, aplej tos ar vinegreta mērci un labi samaisa.