Vecmāmiņas žagariņi
Sastāvdaļas
- 3-4 olas
- soda vai cepamais pulveris
- ap 250 g rūgušpiena un 250 g skābā krējuma (lauku)
- milti (aptuveni 0,5 kg)
- cukurs, pūdercukurs
- rums
- Floriol rafinēta pirmā spieduma rapšu eļļa
Nekas netiek ne mērīts, ne svērts, viss uz izjūtām!
Vecmāmiņas žagariņi
Pagatavošana
- Sakuļ 3-4 olas ar cukuru, pievieno tējkaroti sodas vai cepamā pulvera.
- Pievieno rūgušpienu un skābo krējumu (abi produkti vienādās daļās).
- Var pievienot kādu karotīti ruma vai degvīna, ja vēlas.
- Beigās pakāpeniski pievieno miltus tik daudz, lai veidojas mīksta mīkla, ko var viegli izveltnēt un veidot.
- Tālāk žagariņu veidošanas process un, protams, vārīšana Floriol rapšu eļļā. Kāpēc rapšu? Jo tai nav izteiktas garšas, kas varētu iesūkties žagariņu mīklā.
- Žagariņus vāra eļļā līdz tie kļūst zeltaini. Tad uzreiz tos ņem laukā no eļļas, izvieto uz papīra salvetes vai sietiņā, lai liekā eļļā notek un žagariņi nosusinās.
Paldies Elvīrai Lemešonokai par atsūtīto recepti!