VIRTUĻI AR PIENA ŠOKOLĀDI UN VALRIEKSTIEM
Virtuļi ar piena šokolādi un valriekstiem
Sastāvdaļas

Virtulis labi garšo ne tikai ar ievārījumu vai pamērcēts šokolādē – tas var būt pilnībā klāts ar šokolādi. Izmēģiniet šo amerikāņu recepti.

Virtuļiem

  • 300 g miltu
  • 100 g kakao pulvera
  • 1 paciņa cepamā pulvera
  • 4 olas
  • 150 g cukura
  • 1 šķipsna sāls
  • 50 g cepšanas margarīna

Vārīšanai

Glazūrai

  • 200 g piena šokolādes
  • 150 g sasmalcinātu valriekstu

VIRTUĻI AR PIENA ŠOKOLĀDI UN VALRIEKSTIEM

Kalorijas: 478 kcal

Pagatavošana

  1. Lielā bļodā samaisiet miltus, kakao pulveri, cepamo pulveri un sāli.
  2. Saputojiet olas ar cukuru un pievienojiet margarīnu.
  3. Nepārtraukti maisot, pakāpeniski pieberiet bļodā samaisītās sausās sastāvdaļas, līdz iegūsiet biezu mīklu. Nepārcentieties ar mīcīšanu.
  4. Novietojiet mīklu uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem, un ar mīklas rulli izrullējiet aptuveni centimetra biezumā. Ja mīkla līp pie rokām, pieberiet vēl miltus.
  5. Veidojiet virtuļus ar virtuļu formiņu, līdz izlietota visa mīkla.
  6. Sakarsējiet Floriol rafinēto saulespuķu eļļu līdz temperatūrai, kas nedaudz augstāka par vidējo, un vāriet tajā virtuļus. Ņemiet vērā, ka tie piepūtīsies vismaz divreiz lielāki. Kad virtuļi gatavi, novietojiet tos uz papīra dvieļa.
  7. Tikmēr uzvāriet ūdeni un karsta ūdens peldē izkausējiet piena šokolādi. Kad šokolāde izkususi, mērcējiet tajā virtuļus, līdz tie gandrīz pilnībā pārklāti ar šokolādi, un izkārtojiet tos uz šķīvja. Apkaisiet ar sasmalcinātiem valriekstiem.
  8. Ļaujiet virtuļiem pastāvēt aptuveni pusstundu, līdz šokolāde sastingusi, un pasniedziet.

Padomi

  • Ja vēlaties, varat mērcēt virtuļus arī melnajā vai baltajā šokolādē.
  • Virtuļus var apkaisīt ne tikai ar valriekstiem, bet arī sēkliņām vai krāsainām cukura skaidiņām.
  • Esiet pacietīgi un pasniedziet virtuļus tikai tad, kad šokolāde ir pilnībā sastingusi.

Alergēni

  • glutēns
  • laktoze
  • olas
  • lazdu rieksti, valrieksti