ĶIRBJA KĒKSIŅI AR ĀBOLU KARAMELI
ķirbja kēksiņi ar ābolu karameli
Sastāvdaļas

12 kēksiņiem

  • 2 olas
  • 150 g cukura
  • 150 ml Floriol rafinēta pirmā spieduma rapšu eļļa
  • 1 ēd. k. malta kanēļa
  • 1 tējk. malta muskatrieksta
  • Puse vaniļas pāksts, sēkliņas izņemtas
  • 220 g ķirbja biezeņa
  • 100 ml bezpiedevu jogurta
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. dzeramās sodas
  • 100 g auzu miltu
  • 180 g miltu
  • 200 g smalkā cukura
  • 2 sarīvēti āboli
  • 100 ml saldā krējuma

ĶIRBJA KĒKSIŅI AR ĀBOLU KARAMELI

Kalorijas: 169 kcal

Pagatavošana

  1. Vispirms sakarsējiet cepeškrāsni līdz 200 °C. Pārgrieziet ķirbi gareniski uz pusēm, ar karoti izņemiet sēklas un cepiet cepeškrāsnī 35-40 minūtes, līdz tas ir mīksts. Ļaujiet atdzist, noņemiet mizu.
  2. Samaziniet cepeškrāsns temperatūru līdz 175 °C.
  3. Saputojiet olas ar cukuru. Pakāpeniski pievienojiet eļļu un ķirbja biezeni. Pievienojiet kanēli, vaniļas sēklas un maltu muskatriekstu, kā arī iemaisiet jogurtu. Visbeidzot pieberiet cepamo pulveri, sodu un divu veidu miltus un izmaisiet, līdz iegūta viendabīga masa bez kunkuļiem.
  4. Lejiet biezo mīklu ar papīra formiņām izklātās kēksiņu veidnēs, ievietojiet sakarsētā cepeškrāsnī un cepiet 20-25 minūtes līdz gatavībai.
  5. Kamēr kēksiņi cepas, pagatavojiet ābolu karameli. Katlā ar augstām malām izkausējiet cukuru. Kad tas sāk karamelizēties, samaziniet karstumu. Kad cukurs ir pilnībā izkusis un karamele ir kļuvusi zeltaini brūna, uzmanīgi pielejiet sakarsētu saldo krējumu. Uzmanieties, jo var sprakšķēt!
  6. Maisiet līdz viendabīgai konsistencei un pievienojiet karamelei rīvētos ābolus bez sulas.
  7. Pasniedziet kēksiņus ar ābolu karameli.

Padomi

  • Pārbaudiet kēksiņu gatavību, iedurot zobu bakstāmo: ja tas nav aplipis ar mīklu, kēksiņi ir gatavi.
  • Nepārcepiet! Tie ir gatavi, ja mīkla vairs nav mikla.
  • No atlikušā ķirbja biezeņa pagatavojiet krēmzupu.

Alergēni

  • glutēns
  • laktoze
  • olas