Mājās gatavoti ravioli
Sastāvdaļas

2 porcijām

  • 200 g miltu
  • 2 olas
  • 1/2 tēj.k. Floriol saulespuķu eļļas
  • 1/4 tēj.k. sāls mīklai un pēc garšas sāls un pipari pildījumam
  • 250 g spinātu
  • 150 g rikota siers
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 6-8 bazilika lapas
  • 2 ēd.k. ciedru riekstu
  • parmezāna siers pēc izvēles

Mājās gatavoti ravioli

  1. Miltos iesit olas, pievieno Floriol saulespuķu eļļu un sāli un visu samaisa.
  2. Izveidojušos mīklu mīca 10 – 15 minūtes.
  3. Gatavo mīklas bumbiņu ietin pārtikas plēvē un ļauj atpūtināties 30 minūtes.
  4. Tikmēr uzkarsē pannu, nedaudz uzlej Floriol saulespuķu eļļu un liek spinātus, tiem sarūkot atkal pievieno pa saujiņai klāt. Tā turpina lēnām pievienot klāt līdz uz pannas ir visi spināti.
  5. Kad spināti ir sarukuši, tos ieliek bļodā un sasmalcina. Tad pievieno rikota sieru, sāli un piparus (pēc garšas) un visu samaisa.
  6. Pēc tam ņem mīklu, iztin to no pārtikas plēves, uz virsmas pirms mīklas izrullēšanas uzber miltus. Mīklu rullē virzienā no augšas uz leju.
  7. Kad izveidojies tāds kā garens ovāls, mīklu pārloka uz pusēm, apgriež otrādi un turpina rullēt (tagad ir izveidojusies garena taisnstūra forma).
  8. Pēc tam mīklu pārgriež divās vienādās daļās. Abas mīklas daļas izrullē vienādi plānas (aptuveni 2 mm) un garas.
  9. Uz vienas no mīklas plāksnēm ar tējkaroti liek pa virsu pildījumu, to kārto divās paralēlās rindās ar aptuveni 0,5 – 1 cm atstarpi (katrā rindā vajadzētu sanākt sešām pildījuma bumbiņām).
  10. Kad pildījums izvietots uz mīklas, visas malas ap pildījumu nedaudz samitrina ar ūdeni, izmantojot otiņu.
  11. Uzmanīgi liek virsū otru mīklas kārtu, ar pirkstu galiem rūpīgi nopresē mīklu ap pildījumu.
  12. Nogriež liekās mīklas malas un sagriež visu 12 kvadrātiņos. Ja vēlies, vari apgriezt maliņas tā, lai tās veidotu apaļu formu.
  13. Mīklas savienojuma daļas apkārt nopresē ar dakšiņas palīdzību.
  14. Uzvāra ūdeni, pievieno sāli un liek vārīties ravioli pa vienam gabaliņam. Vāra 3 – 4 minūtes.
  15. Tikmēr apgrauzdē ciedru riekstus un ieliek atsevišķā trauciņā. Pēc tam uzkarsē pannu, uzpilina nedaudz Floriol saulespuķu eļļu, uzrīvē ķiploku, pievieno sakapātas bazilika lapas, apmaisa un tad liek klāt uz pannas cepties ravioli. Aptuveni 30 – 40 ļauj apcepties, visu laiku grozot no abām pusēm.
  16. Tad visu liek uz šķīvja, uzber ciedru riekstus, zaļumus un uzrīvē parmezāna sieru.