Spāņu cepumi "Čurros"
Sastāvdaļas
  • 200 ml ūdens
  • 160 g kviešu miltu
  • 100 ml Floriol saulespuķu eļļas
  • 1 ēdamkarote cepamā pulvera
  • pustējkarote sāls
  • naža gals kanēļa

Cukura garoziņai:

  • 50 g cukura
  • šķipsna sāls
  • 1 tējk. kanēļa

Šokolādes mērcei:

  • 250 ml piena
  • 90 g tumšās šokolādes
  • 1/4 tējk. kukurūzas cietes
  • 1/4 tējk. vaniļas ekstrakta

Spāņu cepumi "Čurros"

  1. Ielej katliņā ūdeni un liek vārīties.
  2. Iesijā bļodā miltus, pievieno tiem sāli, kanēli un cepamo pulveri.
  3. Ielej vārošo ūdeni miltos un rūpīgi samaisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Pēc tam ļauj mīklai nedaudz atpūsties (aptuveni 5 minūtes).
  4. Pagatavo cukura - kanēļa maisījumu. Nelielā bļodiņā sajauc cukuru, kanēli un pavisam nelielu šķipsniņu sāls.
  5. Gatavo mīklu ieliek konditorejas (vai parastā) maisiņā. Ielej pannā eļļu un pagaida, līdz tā uzkarsīs. Pannā ar eļļu izspiež mīklu no konditorejas maisiņa. Vislabāk to izspiest spirāles formā, ko pēc tam ar karoti sadala atsevišķos gabaliņos. Apcep mīklu, līdz tā ieguvusi zeltainu krāsu no abām pusēm. Cepumus vēl siltus apvārta cukura - kanēļa maisījumā. 
  6. Var pasniegt ar šokolādes mērci. Katliņā uzvāra pienu, pievieno sasmalcinātu šokolādi. Kukurūzas cieti nelielā trauciņā samaisa ar vienu karoti ūdens. Pie šokolādes pielej cieti un vaniļas ekstraktu, karsē, līdz mērce sabiezē.