Sēņu biezzupa
Sastāvdaļas
  • 6 ēdamkarotes Floriol saulespuķu eļļas (3 sīpolu apcepšanai un 3 pašās beigās sēņu apcepšanai)
  • 1 liels nomizots un mazos kubiņos sagriezts dzeltenais sīpols
  • 4 smalki sagrieztas ķiploka daiviņas
  • 1 kg notīrītu un sagrieztu svaigu gaileņu vai baraviku
  • ½ glāze universālu miltu
  • ¾ vistas buljona kubiņa, kas izšķīdināts 2,8 litros ūdens
  • 1 ½ glāzes bieza saldā krējuma
  • 3 ēdamkarotes smalki maltu svaigu pētersīļu
  • 1 ēdamkarote smalki malta svaiga timiāna
  • jūras sāls un pipari pēc garšas

Sēņu biezzupa

  1. Ielej Floriol saulespuķu eļļu lielā katlā, uz lēnas uguns kārtīgi apcep sīpolus līdz tie ir zeltaini brūni (aptuveni 30 minūtes).
  2. Pēc tam iemaisa ķiplokus un cep 1 – 2 minūtes vai līdz ir jūtama to smarža.
  3. Pieber sēnes un sautē augstā temperatūrā 15-20 minūtes vai līdz sēnes ir gatavas. Bieži apmaisa.
  4. Iemaisa miltus, pēc tam ielej vistas buljonu un uzvāra zupu. Tai jābūt biezai.
  5. Zupu kārtīgi sablenderē līdz viendabīgai masai.
  6. Pašās beigās pievieno saldo krējumu, zaļumus, sāli un piparus un vēlreiz visu kārtīgi sablenderē.
  7. Eļļā apcep sēnes ar sāli, pipariem un pētersīļiem. Tās uzber pa virsu, pasniedzot zupu.