Ķirbju biezzupa
Sastāvdaļas
- 1,5 kg ķirbja, kas ir 800 g ķirbja masas
- 0,5 kg burkāni
- 1 sīpols
- 200 g kausētais siers “Dzintars” klasiskais
- 1 kubiņš sausā buljona
- 600 g ūdens
- Floriol rapšu eļļa cepšanai
SERVĒŠANAI:
- ķirbju sēkliņas
- baltmaizes grauzdiņi
Ķirbju biezzupa
- Notīra dārzeņus. Ķirbi sagriež nelielos kubiciņos, burkānus sarīvē, sīpolu sasmalcina.
- Katlā ar biezu dibenu uzkarsētā Floriol rapšu eļļā apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
- Pievieno sarīvētos burkānus, tos apcep.
- Pievieno ķirbi, visu vēl cep apmēram 5 minūtes.
- Pielej ūdeni, pievieno buljona kubiņu un sautē uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes.
- Katlu noņem no plīts un visu kārtīgi sablendē.
- Pievieno kausēto sieru un visu lēnam izmaisa, līdz siers pilnībā izkusis.
- Pēc garšas pievieno sāli.
- Liek uz plīts un uzvāra līdz pirmajam burbulim.
- Atstāj zupu uz 5 minūtēm, lai garšas “sadraudzējas”.
- Kamēr gatavojas zupa var ātri izcept grauzdiņus. Baltmaizi sagriež mazos kubiciņos, apslaka ar Floriol rapšu eļļu un garšvielām. Liek līdz 170 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep līdz grauzdiņi kļūst zeltaini.
- Zupu pasniedzot, to pārkaisa ar ķirbju sēkliņām un grauzdiņiem.
Lai zupa sasilda un priecē!