Ķirbju biezzupa
Sastāvdaļas
  • 1,5 kg ķirbja, kas ir 800 g ķirbja masas
  • 0,5 kg burkāni
  • 1 sīpols
  • 200 g kausētais siers “Dzintars” klasiskais
  • 1 kubiņš sausā buljona
  • 600 g ūdens
  • Floriol rapšu eļļa cepšanai

SERVĒŠANAI:

  • ķirbju sēkliņas
  • baltmaizes grauzdiņi

Ķirbju biezzupa

  1. Notīra dārzeņus. Ķirbi sagriež nelielos kubiciņos, burkānus sarīvē, sīpolu sasmalcina.
  2. Katlā ar biezu dibenu uzkarsētā Floriol rapšu eļļā apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
  3. Pievieno sarīvētos burkānus, tos apcep.
  4. Pievieno ķirbi, visu vēl cep apmēram 5 minūtes.
  5. Pielej ūdeni, pievieno buljona kubiņu un sautē uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes.
  6. Katlu noņem no plīts un visu kārtīgi sablendē.
  7. Pievieno kausēto sieru un visu lēnam izmaisa, līdz siers pilnībā izkusis.
  8. Pēc garšas pievieno sāli.
  9. Liek uz plīts un uzvāra līdz pirmajam burbulim.
  10. Atstāj zupu uz 5 minūtēm, lai garšas “sadraudzējas”.
  11. Kamēr gatavojas zupa var ātri izcept grauzdiņus. Baltmaizi sagriež mazos kubiciņos, apslaka ar Floriol rapšu eļļu un garšvielām. Liek līdz 170 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep līdz grauzdiņi kļūst zeltaini.
  12. Zupu pasniedzot, to pārkaisa ar ķirbju sēkliņām un grauzdiņiem.

Lai zupa sasilda un priecē!