Smilšu mīklas cepumi ar glazūru
Sastāvdaļas

Cepumiem:

  • 1 ola
  • 150 g milti
  • 30 g ciete
  • 1,5 tējkarote cepamais pulveris
  • 40 ml Floriol rapšu eļļa
  • 50 g cukurs
  • šķipsniņa sāls

Glazūrai:

  • 0,5 glāze pūdercukurs
  • 1,5 ēd.k. silts ūdens
  • 0,5 tējk. vaniļas ekstrakts

Smilšu mīklas cepumi ar glazūru

  1. Olu sakuļ putās ar cukuru un šķipsniņu sāls.
  2. Pielej eļļu un vēlreiz visu kārtīgi sakuļ.
  3. Pievieno miltus, cieti, cepamo pulveri, visu ātri samīca mīklas bumbā.
  4. No izveltnētas mīklas ar formiņām izspiež cepumus, kurus cep 180 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes.
  5. Glazūras pagatavošanai, pūdercukuru izsijā caur sietu. Pievieno vaniļu un ūdeni. Maisot, uzsilda līdz 40 grādiem.
  6. Atdzesētus cepumus pārklāj ar cukura glazūru. Lai cepumi košāki, cukura glazūru papildina ar dzērvenēm vai krāsainiem cukura rotājumiem.

 

Sirsnīgus Ziemassvētkus!