Pikantā tomātu pasta
Sastāvdaļas

2 porcijām: 

  • 200g spageti vai cita veida pasta
  • 2–3 ēdk Floriol rapšu eļļas ar čili, baziliku un tomātiem
  • 2 ķiploka daiviņas (sasmalcinātas)
  • 250g ķiršu tomātu (pārgriezti uz pusēm)
  • Sāls, pipari pēc garšas
  • Svaigs baziliks (pēc izvēles)
  • Sarīvēts Parmas siers pasniegšanai (pēc izvēles)

Pikantā tomātu pasta

  1. Uzvāri pastu, ievērojot instrukciju uz iepakojuma.
  2. Tikmēr pannā uzkarsē Floriol rapšu eļļu ar čili, baziliku un tomātiem. Pievieno sasmalcinātu ķiploku un apcep pāris sekundes.
  3. Pievieno ķiršu tomātus un sautē 5–7 minūtes, līdz tie kļūst mīksti un sāk veidot mērci.
  4. Nokās pastu un pievieno to pannā pie mērces. Visu vienmērīgi samaisi, lai arī pasta ir noklāta ar mērci. 
  5. Pasniedz ar svaigu baziliku un sarīvētu sieru.