Pikantā tomātu pasta
Sastāvdaļas
2 porcijām:
- 200g spageti vai cita veida pasta
- 2–3 ēdk Floriol rapšu eļļas ar čili, baziliku un tomātiem
- 2 ķiploka daiviņas (sasmalcinātas)
- 250g ķiršu tomātu (pārgriezti uz pusēm)
- Sāls, pipari pēc garšas
- Svaigs baziliks (pēc izvēles)
- Sarīvēts Parmas siers pasniegšanai (pēc izvēles)
Pikantā tomātu pasta
- Uzvāri pastu, ievērojot instrukciju uz iepakojuma.
- Tikmēr pannā uzkarsē Floriol rapšu eļļu ar čili, baziliku un tomātiem. Pievieno sasmalcinātu ķiploku un apcep pāris sekundes.
- Pievieno ķiršu tomātus un sautē 5–7 minūtes, līdz tie kļūst mīksti un sāk veidot mērci.
- Nokās pastu un pievieno to pannā pie mērces. Visu vienmērīgi samaisi, lai arī pasta ir noklāta ar mērci.
- Pasniedz ar svaigu baziliku un sarīvētu sieru.