Pīrādziņi
Sastāvdaļas
  • 500g miltu
  • 500 g biezpiena
  • 2 olas
  • 200 g Floriol saulespuķu eļļas
  • sāls
  • cukurs pēc garšas
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • ola pārziešanai

Pīrādziņi

  1. Olas sakuļ ar šķipsniņu sāls un cukuru, iemaisa eļļu, biezpienu. Ja biezpiens graudains, masu sablendē.
  2. Iemaisa miltus ar cepamo pulveri un samīca. Mīklu saveļ bumbā, uz 1 stundu liek aukstumā.
  3. Kūpinātu speķi vai citu gaļu sagriež mazos kubiciņos, sīpolu sasmalcina. Sīpolu pannā viegli apcep, liek klāt gaļu un apmaisot ātri apcept tikai tik daudz, lai gabaliņi it kā atdalās cits no cita, noņem no uguns, pārliek traukā, iemaisa sāli un piparus.
  4. Mīklu sadala 6 vienādās daļās, katru izrullē plānā aplī. Apli caur centru (kā picu) sadala 8 vienādās daļās. Katras daļas platajā galā liek tējkaroti pildījuma, mīklu sarullē radziņos, ietinot pildījumu.
  5. Pīrādziņus liek ietaukotā pannā vai uz tajā ieklāta cepampapīra, pārsmērē ar sakultu olu. Cep 200 grādos zeltainus.

Ēdiet paši un cienājiet draugus! Redzēsiet - draugi prasīs recepti.