APRIKOŽU UN SALDO KARTUPEĻU KRĒMZUPA
aprikožu un saldo kartupeļu krēmzupa
Sastāvdaļas

Šis produktu salikums iesākumā varētu šķist dīvains, taču galarezultāts ir neparasti krēmīga, vienlaikus salda un sāļa un patiesi īpaša vasaras zupa.

4 personām

  • 2 ēd. k. Floriol rafinētas saulespuķu eļļas
  • 1 liels sīpols
  • 600 g saldo kartupeļu
  • 6-7 aprikozes
  • 150 ml saldā krējuma
  • Puscitrona sula
  • 1-2 čili pipari bez sēklotnes
  • Sāls, pipari
  • Svaigi pētersīļi pasniegšanai

APRIKOŽU UN SALDO KARTUPEĻU KRĒMZUPA

Pagatavošana

Sagatavošanas un gatavošanas laiks: 40 minūtes

  1. Nomizojiet un sagrieziet plānās šķēlēs saldos kartupeļus. Nomazgājiet aprikozes, novelciet tām miziņu un izņemiet kauliņus.
  2. Katlā ar augstām malām nelielā daudzumā Floriol rafinētas saulespuķu eļļas apcepiet smalki sagrieztus sīpolus. Kad tie kļuvuši caurspīdīgi, pielieciet klāt saldo kartupeļu šķēles un aprikozes.
  3. Pārlejiet ar 600-700 ml ūdens un vāriet 20-25 minūtes, līdz saldie kartupeļi kļuvuši mīksti. Pielejiet saldo krējumu, uzkarsējiet un ar rokas mikseri sablendējiet līdz viendabīgai konsistencei. Pieberiet sāli pēc garšas, pievienojiet puscitrona sulu un vēlreiz uzkarsējiet.
  4. Pasniedziet karstu, pārkaisot nedaudz svaigu pētersīļu un čili.

Padomi

  • Ja zupa paliek pāri, uzglabājiet to ledusskapī. Tā lieliski garšo arī atdzisusi.
  • Ja jums ir laktozes nepanesība, varat saldo krējumu nepievienot.
  • Pētersīļus var aizstāt ar svaigu koriandru vai piparmētrām.

Alergēni

  • laktoze