Pasta ar garnelēm
Sastāvdaļas
- 200 g pasta (spageti vai citi veidi pēc izvēles)
- 300 g garneles (izlobītas un notīrītas)
- 2 ēdamkarotes Floriol rapšu eļļas
- 2 ķiploka daiviņas (sasmalcinātas)
- 1 sīpols (smalki sagriezts)
- 100 ml baltvīna (pēc izvēles)
- 200 ml saldā krējuma
- Svaigi zaļumi (pētersīļi vai baziliks)
- Sāls un pipari pēc garšas
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- Rīvēts parmezāns (pēc izvēles)
Pasta ar garnelēm
- Pasta: Sāciet ar pastas vārīšanu sāls ūdenī saskaņā ar iepakojuma norādījumiem. Kad tā ir gatava, noteciniet ūdeni un atstājiet malā.
- Garneles: Karstā pannā pievienojiet Floriol rapšu eļļu. Pievienojiet sasmalcinātu ķiploku un sīpolu, un apcepiet, līdz tie kļūst mīksti un smaržīgi (apmēram 2–3 minūtes).
- Pievienojiet garneles pannā un apcepiet tās, līdz tās kļūst rozā un gatavas (apmēram 3–4 minūtes). Ja vēlaties, pievienojiet baltvīnu un ļaujiet tam nedaudz iztvaikot.
- Krējuma mērce: Pievienojiet saldo krējumu un maisiet, līdz mērce iegūst vienmērīgu konsistenci. Vāriet vēl 2–3 minūtes, lai tā sabiezē. Pievienojiet sāli, piparus un citrona sulu pēc garšas.
- Apvienošana: Pievienojiet gatavo pastu pannā ar garnelēm un mērci. Kārtīgi samaisiet, lai pasta būtu pārklāta ar mērci.
- Pasniegšana: Pasniedziet ar svaigiem zaļumiem un, ja vēlaties, pievienojiet rīvētu parmezānu.