Pasta ar garnelēm
Sastāvdaļas
  • 200 g pasta (spageti vai citi veidi pēc izvēles)
  • 300 g garneles (izlobītas un notīrītas)
  • 2 ēdamkarotes Floriol rapšu eļļas
  • 2 ķiploka daiviņas (sasmalcinātas)
  • 1 sīpols (smalki sagriezts)
  • 100 ml baltvīna (pēc izvēles)
  • 200 ml saldā krējuma
  • Svaigi zaļumi (pētersīļi vai baziliks)
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • Rīvēts parmezāns (pēc izvēles)

Pasta ar garnelēm

  1. Pasta: Sāciet ar pastas vārīšanu sāls ūdenī saskaņā ar iepakojuma norādījumiem. Kad tā ir gatava, noteciniet ūdeni un atstājiet malā.
  2. Garneles: Karstā pannā pievienojiet Floriol rapšu eļļu. Pievienojiet sasmalcinātu ķiploku un sīpolu, un apcepiet, līdz tie kļūst mīksti un smaržīgi (apmēram 2–3 minūtes).
  3. Pievienojiet garneles pannā un apcepiet tās, līdz tās kļūst rozā un gatavas (apmēram 3–4 minūtes). Ja vēlaties, pievienojiet baltvīnu un ļaujiet tam nedaudz iztvaikot.
  4. Krējuma mērce: Pievienojiet saldo krējumu un maisiet, līdz mērce iegūst vienmērīgu konsistenci. Vāriet vēl 2–3 minūtes, lai tā sabiezē. Pievienojiet sāli, piparus un citrona sulu pēc garšas.
  5. Apvienošana: Pievienojiet gatavo pastu pannā ar garnelēm un mērci. Kārtīgi samaisiet, lai pasta būtu pārklāta ar mērci.
  6. Pasniegšana: Pasniedziet ar svaigiem zaļumiem un, ja vēlaties, pievienojiet rīvētu parmezānu.