Siers ar ķimenēm
Siers ar ķimenēm
Floriol lietotāju mīļākās receptes
Sastāvdaļas
  • Svaigs (vēl silts) biezpiens (no rūgušpiena)
  • 5-6 olas
  • Ķimenes
  • 2 ēd. k. sviesta
  • Floriol rapšu eļļa

Siers ar ķimenēm

PAGATAVOŠANA

  1. Svaigais biezpiens jāsamīca ar 5-6 olām.;
  2. Biezpiens, sajaukts ar olām, tiek likts iekšā uzkarsētā svaigā pienā ar ķimenēm;
  3. Karsē līdz parādās sūkalas, un biezpiens saveļas siera masā;
  4. Nolej marlē, pieliek pāris karotes sviesta;
  5. Pēc tam sieru liek zem sloga aptuveni 3 stundas, kamēr tas atdziest;
  6. Kad siera ritulis gatavs, to izņem no marles, liek gaišā, sausā vietā pāris stundas, lai tas apkalst, veidojot dzeltenu garoziņu. Un tad, lai tā garoziņa būtu skaisti dzeltena un reizē arī mīksta, siera rituli apsmērē ar eļļu. Tā pasargās arī no pelējuma, ja sieru neizdosies tik ātri apēst.

 

Paldies Elvīrai Lemešonokai par iesūtīto recepti.