Garneles miso mērcē ar koriandru
Sastāvdaļas

Sastāvdaļas marinādei (4 porcijām)

  • 1 ēdamkarote baltās miso pastas
  • 1 ēdamkarote sojas mērces
  • 1 ēdamkarote šķidra medus
  • 1 citronzāles kāts, sagriezts 4 daļās
  • 2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
  • 1 ēdamkarote sezama eļļas
  • 1 mazs sarkanais čili, attīrīts no sēklām un sagriezts kubiņos
  • svaigi malti melnie pipari

Sastāvdaļas garnelēm (4 porcijām)

  • 500 g mizotas garneles
  • 4 nemizotas karaliskās garneles ar čaumalām
  • 2 ēdamkarotes Floriol saulespuķu eļļas
  • ½ citrona, tikai sula
  • ½ ķekara koriandra, sasmalcināta
  • 2 gab pakčoja salāti, rupji sagriezti

Garneles miso mērcē ar koriandru

  1. Liek visas marinādes sastāvdaļas vidējā bļodā, apkaisa ar melnajiem pipariem un samaisa. Pievieno abu veidu garneles un samaisa, lai tās būtu kārtīgi pārklātas ar marinādi. Ieliek ledusskapī un ļauj marinēties 1 stundu vai ilgāk.
  2. Silda saulespuķu eļļu lielā pannā uz lielas uguns. Pievieno visas garneles un to marinādi un cep 3–4 minūtes līdz tās ir gatavas.
  3. Izņem citronzāli, pievieno citrona sulu, koriandru un pakčoja salātus un apcep 1 minūti.
  4. Servē salātus uz šķīvja. 

Labu apetīti!