Pašcepta maize
Sastāvdaļas
  • 1/2 kg kviešu milti
  • 10 g sāls
  • 2 ēd. k. mīklai + nedaudz apsmērēšanai Floriol saulespuķu eļļa
  • 1 paciņa (11 g) sausais raugs
  • 375 ml ūdens
  • šķipsniņa cukurs

Pašcepta maize

  1. Uzkarsē krāsni līdz 25 grādiem. Krāsns apakšējā daļā ievieto trauku ar ūdeni, jo tvaiks palīdz panākt īpaši kraukšķīgu un gardu garoziņu.
  2. Pusglāzi silta ūdens sajauc ar šķipsniņu cukura un sauso raugu, atstāj uz apmēram 10 minūtēm atdzīvoties (kad tas sāks burbuļot, tas būs gatavs).
  3. Pa to laiku bļodā sajauc miltus ar sāli un eļļu, tiem pievieno atdzīvināto raugu un atlikušo ūdeni un visu samaisa.
  4. Bļodu pārklāj ar tīru dvieli un noliek siltā vietā apmēram uz 1 stundu.
  5. Cepešpannu un rokas apsijā ar miltiem, mīklu sadala divās vai vairāk daļās, apviļājot miltos un savirpinot katru ap savu asi, izveido sev tīkamus kukulīšus. Izveidotos kukulīšus apsmērē ar eļļu, lai spīdīgi.
  6. Liek krāsnī cepties 20-25 minūtes. Kad maizīte zeltaini brūna, ņem ārā no krāsns un apsedz ar dvieli, ļaujot atpūsties.

 

Lai labi garšo!